Szakszervezetek: jóval 10 ezer feletti a pedagógushiány


Minden ötödik oktatási intézményben van olyan, aki pedagógus képesítés nélkül tanít – ezt a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke mondta az ATV Híradónak.

Az érdekképviseletek szerint jóval 10 ezer feletti a pedagógushiány, így már van, ahol annak is örülnek, ha találnak olyan szakembereket, akik valamennyire kapcsolódnak még az adott tantárgyhoz. Ha nem sikerül két nap múlva megállapodni a kormánnyal, szeptemberben folytatják a sztrájkot.

Három és fél hét múlva kezdődik az iskola, ám az ATV Híradónak nyilatkozó Dóra, aki 8 éven át német és angol nyelvet tanított egy gimnáziumban, már nem tér vissza a katedrára: áprilisban döntötte el, hogy felmond.

„Belülről jól látjuk, hogy a jelen rendszer mit gondol az oktatásról, az oktatásügyről. Nagyon jól látjuk, hogy borzasztóan rossz irányba megy az egész” – fogalmazott Erdőgyaraki Dóra, aki szerint április 4-én kiderült, hogy „alsó hangon még legalább 4 évig ugyanígy lesz.”

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

586 milliárddal nőtt egy hónap alatt a hiány

November végéig az államháztartás központi alrendszere 4074,3 milliárd forintos hiánnyal zárt – közölte a Pénzügyminisztérium pénteken.
Ezzel megközelítette a kormány az október elején megemelt éves hiánytervet