Közszolgáltatás lett a taxizás, a közúti gépkocsis személyszállítás

közszolgáltatók taxi taxis

A könyvtárosok, a muzeológusok és a buszvezetők után a taxisok is beléptek szombaton pontban délben a közt szolgáló munkavállalók közé.

A buszok is utasokat szállítanak, ahogy a taxisok, csak kényelmesebben és drágábban. Kerül amibe kerül.

Ahogy a taxiért is kell fizetni, a könyvtárban, a múzeumban vagy a villamoson is veszünk jegyet, hogy élvezhessük a köznek szánt szolgáltatást, és a kormány kiegészíti a jegybevételt, mert nem finanszíroznák a közszolgáltatást használók a szolgáltatást. Ugyanis csak egy jelképes összeggel szálnak be a könyvtárak, múzeumok és BKV-buszok fenntartásába a felhasználók.

Az állam úgy döntött, hogy a tömegek közlekedése, a Matisse festmények nézése, vagy a porosodó lexikonok lapozása megér annyit a költségvetésnek, amennyibe valóban kerül. Az egészségügyre és az oktatásra sajnos nem gondol így.

Szombattól a taxis típusú személyszállítás is belépett ebbe a közszolgáltatási körbe, hiszen a piaci ár alatt tankolhatnak a taxisok, ráadásul kedvezően adózhatnak a Katával, ami azt jelenti, hogy az állam jelentős részt vállal a taxis szolgáltatás finanszírozásából.

A 480-es benzint azért adja ennyiért a benzinkút a lakosságnak, és immár a taxisoknak is, mert erre utasítja őket a kormány, persze kiegészíti a benzinkút bevételét, hogy működhessen a kapitalizmus lepapírozott lopása, a profit.

Tehát a benzinkutak is a közt szolgálják.

Horváth M. Tamás szerint a közszolgáltatás „olyan feladatok ellátásának biztosítása, amelyek adott társadalmi és műszaki-technikai feltételek mellett meghatározott szintig közösségi szervezést igényelnek, és társadalmi közös szükségletek kielégítését szolgálják”.

A taxisok kielégítik a társadalmi közös szükségleteket, mert nem állnak oda gépkocsijukkal a Karmelita kolostor elé, és nem robbantják fel a miniszterelnök úr dácsáját. Ez a köz érdeke.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Extraprofit, azaz extralopás

“Árazási politikánk nem költség-, hanem versenyalapú” – mondta a minap a MOL egyik ügyvezetője.
Ez a tetszetős szóvirág valójában azt jelenti, hogy a MOL történelmi okoknál

Vélemény

Ki lop? Ki csal? Ki hazudik?

A nagyvilágban talán a dollárnál, az eurónál, de még az olajnál is létezik egy keményebb valuta, éspedig a bizalom.
A bizalom valójában minden írott szónál, biztosítéknál