Itt a kormány válasza a tanárhiányra: visszaterelik a nyugdíjasokat az iskolákba


A m kiderült: ősztől ismét a kormány engedélye nélkül foglalkoztathatók a közszférában a nyugdíjasok.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megkérdezték a Kormányinfón arról, miként tervezik enyhíteni például a tanárhiányt. A válasz az volt, hogy a nyugdíjkorlát feloldásával.

A rendelet szerint egy évig nem kell alkalmazni azt a szabályt, amely szerint szüneteltetik a nyugdíjfizetést, ha a nyugdíjas keresete az adott évben meghaladja a minimálbér 18-szorosát.

Ez vonatkozik többek között a közalkalmazottakra, a köztisztviselőkre, a kormánytisztviselőkre, a politikai szolgálatban állókra, az egészségügyi, a rendészeti, a honvédelmi, az adó- és vámhatósági, a bírói és az ügyészi jogviszonyban állókra, és náluk is egyaránt vonatkozik az öregségi nyugdíjra, valamint a korhatár előtti és más nyugdíjjellegű ellátásokra.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak