Törvényt hoztak arról, hogy Orbán fotóiról kiretusálhatják a képen szereplő embereket

Orbán
Orbán MTI/Beliczay László

Ezután akit Orbán Viktorral vagy a KATA törvényt aláíró Novák Katalin köztársasági elnökkel közös rendezvényen fotóznak le, az kérheti, hogy ezeken a képeken felismerhetetlen legyen. Ugyanez lesz az ilyen eseményeken készült hangfelvételekre is – szavazták meg ezt a törvényt a tisztelt házban a Fideszes képviselők.

A módosítás így pontos:

„az érintett a tudomásszerzéstől számított 48 órán, de legfeljebb a kép-, illetve hangfelvétel közzétételétől számított 15 napon belül kérheti, hogy a kép-, illetve hangfelvételen őt tegyék felismerhetetlenné”.

Orbán fizetett ellenzéke szerint ilyesmi utoljára akkor történt, amikor Sztálin mellől tűntek el fontos emberek a fényképekről.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

586 milliárddal nőtt egy hónap alatt a hiány

November végéig az államháztartás központi alrendszere 4074,3 milliárd forintos hiánnyal zárt – közölte a Pénzügyminisztérium pénteken.
Ezzel megközelítette a kormány az október elején megemelt éves hiánytervet