Beindult a felmondási hullám az iskolákban

iskola közoktatás oktatás

Egyre több tanár mond fel az iskolákban, az elmúlt hetekben 171 bejelentés érkezett a PDSZ-hez letétbe helyezett felmondólevelekről – számolt be róla a Népszava.

A lap beszámolója szerint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja, Nagy Erzsébet elmondta: az iskolai fel- és lemondások egyre gyakoribbak. Az elmúlt hetekben már 171 bejelentés érkezett a PDSZ-hez letétbe helyezett felmondólevelekről, emellett többen visszajeleztek, hogy nemcsak letétbe tették, hanem be is adták felmondóleveleiket.

A pályaelhagyók száma azonban ennél is magasabb lehet, a szakszervezet csak az esetek töredékéről értesül.

Ugyan a tanárok bérköveteléseit, munkafeltételeikkel kapcsolatos igényeit egyre szélesebb körben ismeri el a társadalom, a kormány eddig csak egy dolgot tett: hozott egy rendeletet, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi a sztrájkot.

A pedagógusoknak egyetlen eszközük maradt, a polgári engedetlenség.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak