Dolgozik Pintér Sándor, összevonhatják a falusi kisiskolákat

iskola közoktatás

Még a nyáron Pintér Sándor elé kerül az oktatás átalakításának terve – írta a Hvg.hu. A lap szerint az egészségügy után az oktatást is feladatul kapó belügyminiszter komolyan megfontolja a kis létszámú vidéki iskolák összevonásának lehetőségét, amelyet politikai okokból a kormányok mindig halogattak.

Az eddigi tapasztalatok szerint Pintér érdeklődő, és igyekszik minél több információt begyűjteni. Erről számolt be a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, aki múlt hétfőn tárgyalt először a miniszterrel.

A pozitív várakozás ellenére azonban nem kizárt, hogy a konstruktívnak ígérkező megbeszélésekből álkonzultációk lesznek, ahogyan a Magyar Orvosi Kamara esetében történt: megállapodtak a béremelésről, ám ezután, tárgyalások nélkül bejelentette a kormány a számos kötöttséget jelentő szolgálati jogviszony bevezetését.

Hasonlóképp álkonzultációnak tartja a kérdőívet Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) alelnöke is.

A szakszervezetek várhatóan június 28-án, a következő sztrájktárgyalási fordulóban találkoznak Pintérrel, feltéve, ha a miniszter elmegy a megbeszélésre, ellentétben a múlt heti kerekasztal-beszélgetéssel, amelyre a szakszervezetek hiába hívták a minisztert.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak