Az ellenzék a parlamenten kívül van

Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM pártok válság

A Momentumnak olyan elnöke van, akit egyelőre senki sem ismer. Ismert arcai háttérbe húzódtak. Pozícióharcokat vívnak a DK-val és a Párbeszéddel, hogy eldöntsék, ki a király Budapesten. Támogatottsága erősen csökken.

Az LMP-nek van elnöke, de őt sem ismeri szinte senki. Ellenben mindenki azt hiszi, hogy egy NER-es oligarcha asszony fia az LMP vezetője, akinek annyi milliárdja van, ahány éves. Ők most éppen azzal a DK-val vitatkoznak Trianonon, akik nélkül nem lenne frakciójuk és évi 200 millió forintjuk. Támogatottságuk nem létezik.

A Párbeszéd egy erős poziciókkal rendelkező baráti társaság, akik nagyon balosak, de mindezt úgy, hogy a liberális értelmiség szócsövei. Cukik. És igen gazdagok. Jó állásaik és kitűnő kapcsolataik vannak. Nem félnek ezt kihasználni. Támogatottságuk szintén nincs.

A Jobbik hovatovább egy értelmezhetetlen párt. Már nem nácik, de mások se. Jakab lemondásával végképp belesüllyednek a belső harcaikba. Végül is sok száz millió forintról van szó – évente. Értjük mi ezt. Támogatottságuk nagyjából megszűnt.

Az MSZP-nek sok pénze van. Sok pozíciója. De nincs elnöke, nincs politikusa, nincs mondanivalója, totálisan hiteltelen. Csak és kizárólag a pénzre hajtanak. Tragikus módon ezt még nagyon sokáig művelhetik. Ehhez tényleg jól értenek, és a jelenlegi ellenzéki viszonyok nagy teret adnak a politikai visszaéléseknek. Támogatottságuk nagyjából megszűnt.

DK. Van szervezet, van pénz, van program, van vezető. Sőt vezetők. Ez utóbbiak nélkül nincs párt. De ők maguk azok, akik határt szabnak a pártnak. A folyamatos hazudozásuk az európai minimálbérről, valamint az elsődleges nemi jellegét fotón küldözgető kollégájuk sem segít nekik, hogy az 5-7 százalékból kitörjenek. Orbán Viktor valószínűleg milliárdokat fizet a DK vezetőinek, hogy ne hagyják abba működésüket. Nélkülük nem lenne negyedik kétharmad se.

Mi Hazánk: náci szervezet. Amíg a Fidesznek jó, addig lesznek. Utána nem. Csak nehogy úgy járjunk velük, mint a Nyilasokkal ’44 -ben!

Ezek a szervezetek és vezetőik megbuktak 2022. április 3-án. Egy alternataív univerzumban, már rég távoztak volna a közéletből, csak hát – ugye – mi itt élünk, és nem ott. Igaz, ők is. Nagyon sokba kerül az országnak, hogy a világjárvány után, egy háború közben, a megélhetési válság egyik legdurvább időszakában, hagyja tombolni a velejéig hazug, cinikus és kizsákmányoló Fideszt.

2022. április 3-án nagyjából 800.000 baloldali érzelmű ember szavazott félelmében a Fideszre, nehogy a ‘hatosfogat’ kerüljön hatalomra. És legalább ennyi baloldali szavazó szavazott – legjobb belátása ellenére – a ‘hatos (hetes?) fogatra’, hogy végre ne Orbán legyen a vezető.

Ez az a bázis, amit meg kell, és meg lehet szólítani erős szociális üzenetekkel, pragmatikus hazafias reálpolitikával. Az emberekről kell beszélni, és nem arról, hogy ki milyen pozíciót szeretne! Arról kell beszélni, hogyan nem lesz itt 3-4 évente újabb és újabb válság. Hogyan lesz jó élni itt, a világ egyik legcsodálatosabb országában.

Az ellenzéket a parlamenten kívűl kell megépíteni. Az igazi ellenzék csak plebejus-proli lehet, hiszen a milliárdosok, ügyvédek, vállalkozók és maffiózok pártjai már bent van a parlamentben.

Erre az elképesztően nagy feladatra csak az Igen Szolidaritás és jelenlegi szövetségesük a Munkáspárt, továbbá jövőbeni, még nem ismert szövetségeseik lehetnek képesek. Az a nagy kérdés, vajon lesz-e erre erejük?

Mert igény, az lenne rá!

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Olcsóbb olajat hoz a Mikulás

Az európai és a magyar sajtó egy része szinte kordivatként jajveszékel az EU vezetőinek szigorú döntésein, amelyek az Oroszországgal szembeni szankciókra vonatkoznak. Ezek a döntések

Vélemény

Testvérek háborúja?

A népek eredettörténetét sokféle legenda övezi. Egyesek szerint az igazi magyarok valójában a székelyek, ezért mámoros fantáziával rajongunk Erdélyért, bár nem a mienk. A szerbek