Komoly felmondási hullám indul, a rendőrszakszervezet egységes fellépésre készül

rendőrség

Levélben fordult a belügyminiszterhez a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ). Pongó Géza, az FRSZ főtitkára az Index megkeresésére elmondta: a tárcavezetőtől a munkakörülmények javítását és a létszámhiányból fakadó problémák megoldását kérték, úgy véli, hogy utóbbi a leszerelési tilalom véget értével minden eddiginél égetőbb kérdés.

Ezen a véleményen van Bárdosi Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke is, aki szerint a legnagyobb probléma az, hogy a humán erőforrás megtartása mellett a fiatalok pályára csábítása is komoly gondot jelent.

„Sajnos joggal számíthatunk leszerelési hullámra, az elmúlt időszakban sok kolléga jelezte távozási szándékát. Azt, hogy ténylegesen hány rendőr fog a váltás mellett dönteni, néhány hét múlva fogjuk látni, természetesen abban bízunk, hogy minél többen a pályán maradnak” – erről beszélt az Indexnek Pongó Géza, a Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) főtitkára annak apropóján, hogy június 1-gyel megszűnt hazánkban a járványügyi veszélyhelyzet, ami az egészségügyi dolgozók felmondási tilalmának, illetve a rendvédelmi dolgozók leszerelési tilalmának végét is jelentette egyben.

Van olyan kollégám, aki háromgyermekes édesapaként nettó 260 ezer forintot keres, és abból havonta 60 ezer forintot félre kell tennie a benzinre. Hogy lehetne manapság 200 ezer forintból megélni?

– tette fel a kérdést lapunk megkeresésére a BRDSZ elnöke, aki úgy véli, hogy azok a rendőrök, akik ilyen vagy akár ennél is nehezebb helyzetben vannak, nagy valószínűséggel megfontolják a leszerelést, és egy részük bizonyosan távozni is fog, ami már önmagában is nehézséget jelent, nem beszélve arról, hogy nem csupán a humán erőforrás megtartása ütközik akadályokba, hanem ezzel párhuzamosan új jelentkezők sincsenek.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak