A magyar kenyér előre megy kilonként 800 forintra, nem hátra

kenyér

A háború miatt jelenleg 15-20 millió tonna ukrán gabona hiányzik a piacról, ami hatással van a világpiaci árakra – erről beszélt Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója a Debrecen Televíziónak,- írja az ATV.

A búza tonnánkénti ára jelenleg már 130 ezer forint felett van, ami több mint kétszerese a tavaly júliusi árnak, emiatt pedig a liszt tavaly augusztusi 85-90 forintos ára mostanra 160 forintra emelkedett. Ez a folyamat pedig egyelőre nem áll meg: július elsejétől további 60 forint körüli drágulásra lehet számítani a liszt esetében, miután a gáz árának újabb növekedésével kalkulálnak.

Lakatos ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a gabona árnövekedése mindennek az árát emeli. Júliustól általános árrobbanás lehet a húsnál, az olajnál, a tejnél, a cukornál, mindennél, amihez szükség van a gabonafélékre – figyelmeztet a szakértő, aki szerint egy kenyér kereskedelmi

ára 800 forint körül alakulhat a jövőben, de ezt majd a sütőipar alakítja.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Tragédia a Tisza tavon

A tiszafüredi fizetős szabadstrandon keresik a tűzoltók és önkéntesek egy baráti társaság egyik tagját, aki eltűnt a tóban.

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy huszonéves, nem tiszafüredi