A spanyol multi 12 ezer forintos béremelése miatt mégsem sztrájkolnak a kupakgyártók Székesfehérváron


Sikeresen zárult az egyeztetés a székesfehérvári CSI Hungary Kft-nél a munkáltató spanyol képviselői és a magyar munkavállalókat képviselő VDSZ szakszervezet között, így elmarad a kilátásba helyezett sztrájk.

A munkáltató április 1-ig visszamenőleg minimum havi bruttó 20.000 forint béremelést biztosít minden munkavállalónak a korábbi szakmunkás béremeléssel együtt, kiegészítve a béremelést havi bruttó 20.000 forintra azokban az esetekben, ahol a béremelés mértéke ennél kevesebb volt. A folyamatos műszakpótlékot 20%-ban határozzák meg.

Az eleinte nehezen induló, végül 5 és fél órán át tartó megbeszélésen a spanyol képviselők rámutattak arra is, hogy Spanyolországban is rossz a helyzet a cégnél, ott csak 2%-os béremelést tudnak adni a dolgozóknak. A székesfehérváriak részéről elhangzott, hogy ők ezt megértik, de a helyzetükön ez nem változtat tekintettel arra, hogy a két országban mások az életkörülmények.

Székely Tamás VDSZ elnök úgy értékeli, hogy a CSI-nél történt megegyezés újabb állomása annak, hogy egy szakszervezet, mint a VDSZ ha erős keresztül tudja vinni az elképzeléseit.

VDSZ

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak