Orbán megköszönte: 30 milliós végkielégítést ad a bukott kormánytagoknak


Akik nem kapnak szerepet az új Orbán-kormányban valamennyien hat havi illetményüknek megfelelő összeggel búcsúzhatnak – írta meg a 24.hu a kormánytagok jogállásáról szóló törvény alapján.

A lap szerint a legjobban a két tárca nélküli miniszter, Süli János és Mager Andrea jár: mindkettőjüknek öt-öt millió forint volt a havi fizetése,

így 30-30 millió forintot kapnak egy összegben az új kormány megalakulásától számítva 15 napon belül.

A 24.hu számításai alapján a pakasi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszterként dolgozó Süli 2017 óta közel 250 millió forintnyi fizetést kaphatott, miközben az erőmű bővítési munkálatai jelentős csúszásban vannak. Mager Andrea az állami vagyonért felelt tárca nélküli miniszterként négy éven keresztül, a posztját pedig szintén jogutód nélkül szüntetik meg.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Tragédia a Tisza tavon

A tiszafüredi fizetős szabadstrandon keresik a tűzoltók és önkéntesek egy baráti társaság egyik tagját, aki eltűnt a tóban.

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy huszonéves, nem tiszafüredi