Ne folytassa Orbán! – Hogyan nem váltotta le senki a Fideszt az elmúlt 12 évben

kétharmad Orbán
Orbán MTI/Balogh Zoltán

Nézzük csak meg pontosan, hogy mi az az elképesztő erő, ami Orbánt immár a negyedik kétharmados győzelemhez segítette! Spoiler: a liberális-jobboldali ellenzék.

2010: Még 2006-ban, a választási győzelme után, Gy. Ferenc azt találta mondani, hogy amúgy átvertek mindenkit az elmúlt években. Tette ezt hosszasan és igen csúnya szavakkal illetve az országot, amit vezet. A következmény nem maradt el. Az éppen a pártján belül is megbukni készülő Orbán erőre kapott. Kivezényelte az utcára a szélsőségeseket, és hadjáratba kezdett. Az SZDSZ-MSZP kormány simán megbukott 2010-ben. Az sem segített rajtuk, hogy 2009-ben bevetették a jó öreg megszorításokat is, egy gazdasági válság közepén.

Pedig egy jó kis megszorítás az mindig jól jön. A gazdagoknak. Ez volt az első kétharmad története.

2014: Orbán elkezdte szétverni a harmadik köztársaságot. Plusz lenyúlta a magánnyugdíj-pénztárakat, és elkezdte kiprivatizálni az állami vagyont, hogy azt a maga szolgálatába állítsa, és elkezdje vele felvásárolni a Kárpát-medencét. A széteső SZDSZ helyébe azonnal jöttek új liberális csoportocskák, akik egész szépen meg tudták mozgatni a budapesti ellenzéket. Milla, Haha, Most Mi, stb, stb. Világmegváltás a színpadon, új pártok a politikában. A Bajnai Gordon álltal fémjelzett Együtt, az LMP szétesése után megalakuló Párbeszéd, 4K és még pár kisebb alakulat. Ja meg a Demokratikus Koalició. Gy. Feri ugyanis szétvitte korábbi pártját, az MSZP-t, hogy csináljon egy új pártot. Egy virtigli liberális pártot, amit hazudhat szoclib-nek is. Elkezdődött az összefogás játék, amit azóta is politika helyett csinálnak a jelenleg ellenzéki pártok.

Mivel ötletük sincs, hogy mit kéne kezdeni a Magyarország nevű országgal, ezért inkább magukkal foglalkoznak.

Segítette őket ebben a közvéleménykutatók nagyon decens, nagyon okos és nagyon cinikus bandája, akik bármikor kimérnek bármit, ha kapnak elég zsozsót. És ezt nagyon komolyan meg is magyarázzák, az őket nap mint nap futattó ellenzéki médián keresztül a szerencsétlen ellenzéki választóknak. Még senkinek nem tünt fel, hogy ezek az emberek folyamatosan hazudnak. Ja de. Minden választáskor. Szóval politika sehol, összefogás se nagyon, de azért valami mégis. Összeállt az Mszp -Együtt – P – Dk – Liberálisok super-group. Külön indult a Jobbik és az LMP. Ja meg persze Ovi is és simán győzött mivel nem volt más a pályán.

2018: Újabb négy év. Új pártok már nem születtek, ám cserébe Orbán továbbra is támogatja a bankokat, a haverjait, a multi cégeket. Bérek a sehol, egészségügy, oktatás, összeomlásban. Már fel sem tűnik a cigányozás, zsidózás. Politikai ajánlat továbbra sincs. Orbánt le kell válltani, ezért össze kell fogni. Valamint a Gyurcsány egy köcsög, vele nem lehet csinálni semmit, és ezért nem kell program sem, elég, ha szövegek ütköznek, meg hát van a náci Jobbik egy kicsit balos programmal (legyenek bérek, helló). Országról való elképzelés, ötlet, virtus, rockandroll zéró.

Orbán és Habony minden este felszív egy csomó kokót, kraket, meg herkát, mert nem hiszik el, hogy létezik ennyire ostoba és kontraszelektált ellenzék. Pedig de.

2022: Mikor már azt hinnéd, hogy már nem lehet, bebizonyosodik, hogy de mégis. Újabb négy év az összefogás jegyében. Mivel a parlamenti ellenzéki pártok megbuktak 2018-ben (csak a véleményvezérek és közvélemény kutatók elmagyarázták, hogy nem), elhatározták, hogy most már tényleg összefognak. Most kapaszkodjanak meg kedves nézőink és hallgatóink! Azon a track-en, hogy Orbánnak mennie kell. Kitalálták, hogy a magát jobboldali, kereszténynek hazudó Fidesz kormányt leváltják egy hétgyerekes keresztény, virtigli jobboldali figurával, mert az országnak nyilván erre van szüksége. Nem fizetésekre, nyugdíjra, ingyenes egészségügyre, normális oktatásra. Plusz a valóban a valóság bolygón valóban balra tolódó (benzin árstop, rezsicsökk, hatósági árak, orosz barátság, stb), de még mindig igazándiból egy cinikus gengszter Orbánnal szemben úgy kampányoltak, hogy a minimálbér hülyeség. A benzinár stop rossz, mert mi lesz a kétszáz szegény vállalkozóval? Valamint, hogy négy év alatt a kétszeresére emelik a minimálnyugdíjat (gyengébbek kedvéért: nem emelik a minimál nyugdíjat, hiszen az infláció elviszi az ilyen mértékű emelést). Aki szólni merészelt, hogy ez talán kevés lesz Orbán ellen, az nyilvánvalóan azonnal Fidesz-bérenc és mocskos kommunista lett.

Így jött el hozzánk a 4. kétharmad.

Most egy picit csönd van. Horn és Závecz kollégák szabadságra mentek. Feri is pihen. A P. olyan balos, hogy nem tud mit kezdeni a rá esett milliárdokkal, az LMP milliárdosa aki Ovitól kapja a suskát, meg jár be a Partizánba és mondja, hogy hát ő mindig is mondta, hogy a szociális munkások fizetéséről kellett volna inkább beszélni. A Momentum momentumban van. A Jobbik már csak arra koncentrál, hogy azt a kis pénzecskét amit kapnak évente el tudják költeni. Jön a nyár. De ősztől tuti ki fog derülni, hogy össze kell fogni Orbán ellen. Mert nálánál minden jobb. Még az ország népét lenéző, a valóságot semmibe vevő, csak és kizárólag magával foglalkozó, mindenki mást megalázó, társadalmi támogatás nélküli pártok vezetői is, aki milliárdokat költenek el a mi pénzünkből immár sokadik éve. Miközben Orbán Viktor röhög a markába és továbbra is üzletel a mi bőrünkre a multikkal, a Nyugattal és a Kelettel is.

Vajon lesz 2026-ra egy normális politikai erő, aki valóban akar valamit, vagy marad Ovi és az ő primitív házi ellenzéke?

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak