Az ISZOMM és a Munkáspárt továbbiakban is egy új baloldal megépítésén dolgozik

Huszti Andrea Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom ISZOMM Magyar Munkáspárt Thürmer Gyula

Az ISZOMM és a Munkáspárt úgy látja, hogy elemi szükség van modern, hiteles, valódi és működőképes munkásképviselet megépítésére – írják friss közleményükben.

A választásokon nyilvánvalóvá vált, hogy a dolgozói osztályok politikai érdekképviselete érdekében csak a Munkáspárt és az ISZOMM tudott elindulni, és jelölteket állítani. A választásokra létrehozott pártszövetség megmutatta, hogy a két párt a legtöbb kérdésben egyetért, ám az esetleges különbözőségek dacára is zökkenőmentesen képes együtt dolgozni, reményeik szerint minél szélesebb támogatottsággal – írfják a Huszti Andrea és Thürmer Gyula által jelzett közleményben.

“A Munkáspárt és az ISZOMM ezért úgy véli, hogy lehetőség és szükség van a további együttműködésükre. Ennek érdekében keresik az együttes cselekvés konkrét területeit, mint a rendszeres politikai véleménycsere, a közös akciók és az időközi választásokon adódó közös részvétel. Ez utóbbiak sorában különös figyelmet fordítanak a küszöbön álló helyhatósági választásokra Budapest több kerületében, illetve Bács-Kiskun, Békés, Borsod, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Nógrád megyében.”

A két párt vizsgálja a következő európai parlamenti választásokon való közös listás indulás lehetőségeit is.

Az ISZOMM és a Munkáspárt úgy látja, hogy Magyarország dolgozói osztályainak igen nehéz szociális problémákkal, legfőképp a mindennapi élet rohamosan nehezedő körülményeivel kell szembenézniük. Ennek folytán elemi szükség van modern, hiteles, valódi és működőképes munkásképviselet megépítésére. A két párt ehhez kíván hozzájárulni önmaguk erősítésével, képességeik hatékony felhasználásával és együttműködésük fejlesztésével.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Parlament a szarban

Számtalan politikai elemző gyakorta szórakoztatja olvasóit, hallgatóit, nézőit, miszerint az Európai Parlament egy magas habzású, de gyenge hatékonyságú intézmény, s gyakorlatilag semekkora befolyással nem rendelkezik