A pénzromlás hatása a nyugdíjasoknál nap mint nap jelentkezik

nyugdíjas

A jelenlegi súlyos helyzet a mértékadó prognózisok szerint egész évben fennmarad. Az MNB szerint az éves infláció alulról, a Nemzetközi Valutaalap szakértői szerint felülről súrolja a 10%-ot – írja a Pénzcentrum.

A rohamosan gyorsuló infláció egyre súlyosabb helyzetet idéz elő a nyugdíjasok megélhetésében. A kétszámjegyű infláció által előidézett nehézségeket súlyosbítja, hogy arra kell számítani: az élelmiszerárak az idén 15%-kal emelkednek.

Ilyen magas élelmiszerár-emelkedés legutóbb negyedszázaddal ezelőtt, 1997-ben fordult elő. A gyorsuló élelmiszerár-emelkedés következtében a nyugdíjas fogyasztói kosárral számolt infláció az év hátralévő időszakában gyorsabban nő az általános inflációnál.

Ezért elengedhetetlen, hogy a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások júliusban 5%-kal emelkedjenek – hívja fel a figyelmet a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET).

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak