Kövér szerint minimális mértékben elegendő emelni a pedagógusbéreket

bérek Kövér László pedagógus

Az Inforádióban kérdezték tegnap Kövér Lászlót arról, hogy mikor lehet emelni a pedagógusok fizetését. A parlament újraválasztott elnöke azt válaszolta, a bérkövetelések jogosak, rövid távon is foglalkozni kell ezzel és

„a megfelelő, minimális mértékben emelni”, méghozzá „annak érdekében, hogy újra vonzó legyen a pálya. Vagy vonzóbb, mint ahogy most látszik, mert nagyon sok fiatal elmegy inkább mást csinálni, mint hogy iskolában próbáljon veszkődni a gyerekekkel.”

Kövér szerint a béreket, valamint azok egymáshoz viszonyított arányát úgy kellene kiszámolni, hogy a szakmunkások, az orvosok és a tanárok is tudják, milyen életpályára és egzisztenciára számíthatnak, de ez nem egy parlamenti ciklus munkája.

Sőt, ehhez „egyfajta közös nevező” is kellene „azokkal a politikai erőkkel is, akik éppen ellenzékben vannak, hogy lehetőség szerint ne borogassuk fel újra és újra, ciklusról ciklusra ezt az egészet” – lepte meg a hallgatóságot egy hónappal a Fidesz negyedik kétharmados győzelme után.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak