431 milliárd forint osztalékot fizetnek ki a hazai cégek, csak a MOL 242-t

osztalék

A hazai tőzsdei cégek 431 milliárd forintot fizetnek ki osztalékként a részvényeseik számára, ez pedig sokak számára jelenthet izgalmas befektetési lehetőséget. Vannak kimondottan izgalmas sztorik, a Mol például rendkívüli osztalékról döntött a közgyűlésén, de érdemes résen lenni, könnyen lecsúszhat az ember az osztalékszelvényes részvényekről – ma van például az utolsó nap, amikor a több mint 9 százalékos osztalékhozamon forgó Nyomda részvényeit ilyen kedvező feltételekkel lehet venni, míg több cégnek is már osztalékszelvény nélkül forognak a részvényei.

A Porfolio összegyűjtötte az eddig rendelkezésre álló információkat azokról a hazai, tőzsdei vállalatokról, amelyek fizetnek idén osztalékot részvényeseiknek.

A magyar cégek idén is megtartják éves rendes közgyűléseiket, melyekhez tartozó előterjesztéseket már a legtöbb magyar tőzsdén jegyzett vállalat közzétette. A szokásos napirendi pontok között általában mindig az a legizgalmasabb része ezeknek a közleményeknek, hogy mennyi osztalékot fog fizetni az adott cég, illetve mennyi saját részvény visszavásárlást tervez a következő időszakra.

A magyar cégek osztalékfizetése idén különösen izgalmas, gondolhatunk akár a Molra, amely rekordosztalékot fizet, vagy az OTP-re, amely elmaradt osztalékokat pótol idén, vagy akár a Magyar Telekomra, amelyik a kisrészvényesek véleménye szerint jóval bőkezűbb is lehetne.

A Molnál rekordnak számító, összesen 242 milliárd forintos kifizetésről döntöttek a részvényesek számára, a teljes összeg alaposztalékból és rendkívüli osztalékból kalkulált osztaléktömeg, ami együttesen 300 forintos részvényenkénti osztalékot ad.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak