4,4 milliárdos profitot termelt a kínai vakcinát beszerző magyar cég

Kínai oltás vakcina
oltás

Megváltozott tulajdonosi háttér, öt dolgozó és 4,4 milliárd tiszta profit – így zárta a 2021-es évet az a magyar társaság, mely közvetítőcégként kulcsfontosságú szerepet játszott a kínai vakcinabizniszben.

A Danubia Pharma Kft. tulajdonosi háttere az elmúlt egy évben számtalan átalakuláson ment keresztül – 2021 decemberében például beolvadás útján egyesült a Syntonite Med Zrt.-vel –, az mfor információi szerint a közvetítőcég így is roppant sikeres évet zárt.

A lap a cég éves beszámolójára hivatkozva azt írja, hogy a Danubia Pharma árbevétele az előző évi3,4 milliárdról 54,8 milliárd forintra emelkedett.

2020-ban csak egy, addig 2021-ben már öt fő volt a dolgozók létszáma, de a bérköltségek növekedése ellenére a kínai vakcinabiznisz még így is 4,4 milliárd tiszta profitot hozott a cégnek.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak