Franciországi választás – az ISZOMM szerint lendületbe jött a francia baloldal

Franciaország ISZOMM

Az ISZOMM a baloldal erősödését tekinti a francia elnökválasztás legmarkánsabb elemének, különösen a fiatalok soraiban – írják friss közleményükben.

Kétségtelen, két évtizede nem sikerül francia köztársasági elnöknek dupláznia, ám a centrista Emmanuel Macronnak most mégis sikerült. Az is tényszerű, hogy szélsőjobbos jelölt soha ilyen magas szavazati arányt (42 %) nem ért el, mint ezúttal Marine Le Pen. Kettejük párharcát azonban a velük azonos súlycsoportba kerülő Jean-Luc Mélenchon szavazói döntötték el.

Az “Engedetlen Franciaország” nevű radikális baloldali párt programja számos elemében megerősíti az ISZOMM törekvéseinek helyességét, elsősorban a minimálbér nettó összegben (ott 1.400 euró, itt 250.000 forint) való meghatározásával, és általában is a szociális vívmányok kiterjesztésével.

Az ISZOMM reményét fejezi ki, hogy a Franciaországban ez év júniusában esedékes parlamenti választásokon a baloldal tovább tudja fokozni lendületét, aminek eredményeként Mélenchon akár a kormányrudat is magához ragadhatja.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak