A háború miatt is begyorsulhat az elvándorlás Magyarországról

Ausztria elvándorlás magyarország

 

Még több magyar fog külföldre költözni, vannak, akik a választás eredménye miatt, még mások az ukrajnai háború miatt keresnek biztonságosabb otthont – írja a nepszava.hu.

Általában hetente egyszer-kétszer, tavaly már naponta háromszor is, idén pedig ennél is többször jelentkeztek magyarok azzal a kéréssel, hogy Ausztriában szeretnének ingatlant venni – hangsúlyozta Parajdi István, Grazban élő ingatlanszakértő.

Sokan az ukrajnai háború okán keresnek biztonságosabb második otthont. De, legtöbben azt mondják, hogy a rengeteg kedvezőtlen változás, az állandó feszültség egyre nyomasztóbb, és elegük van a hazugság alapú társadalomból is. Többjüket a politika keserít el – mondja Parajdi. Néhányan már a választások előtt eldöntötték, ha nem lesz változás, nem tétováznak tovább, eladják amijük van és útnak indulnak.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak