Hiába a béremelés, a forint romlása miatt euróban számolva a magyar bérek a legkisebbek

átlagfizetés bérek EU

 

A bérek kérdésében még nem sikerült Magyarországnak előrelépnie, sőt, az euróban számított átlagfizetések tekintetében hátra felé haladt – írja az atv.hu.

Az elmúlt években gyakorlatilag folyamatosan egyre gyengébb a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. És ennek az eredménye az is, hogy az uniós rangsorokban nem tudunk gyakorlatilag előrelépni annak ellenére sem, hogy idehaza forintba véve, nagyon jelentős bérnövekedések voltak az elmúlt években.

2010 óta szinte a leértékelt forint miatt ugyan több mint kétszeresére nőtt az átlagbér, a minimálbér és a garantált bérminimum is. De ezzel együtt az infláció is óriásit nőt, évről-évre drágábbak lettek a termékek, tehát a fizetések is elértéktelenedtek, egyre többet kellett fizetni az árukért.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak