Olaszországban 100 Euróra büntetik az oltatlan időseket

bírság kötelezetség Olaszország oltás oltatlan

 

600.000 50 év feletti személyt azonosított az olasz egészségügyi tárca, aki indoklás nélkül nem vették fel az oltást, és ezért pénzbírságra kötelezhető az érvényes járványintézkedések szerint – írja a penzcentrum.hu.

Az egészségügyi minisztérium bejelentése szerint a bírság befizetésére történő felszólítást az illetékes területi adóhivatalok küldik ki az oltás nélküli 50 év felettieknek. 10 nap áll rendelkezésükre, hogy indokolják, miért nem vettek fel egyetlen oltást sem.

Ha az indoklás megalapozatlan, fejenként 100 euró bírságot kell fizetniük.

A csütörtöki adatok szerint a napi esetszám továbbra is 70.000 közeli, és egy nap alatt 150 beteg halt meg. Emelkedett a kórházban kezeltek száma, amely 10.000 fölé lépett, közülük 470-en vannak intenzíven.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak