Márciusban is száll tovább az infláció

árak emelkedés infláció március

A múlt hónapban a fogyasztói árak átlagosan 8.5%-kal meghaladták az egy évvel korábbiakat ilyen magas 2007 júniusban volt  az infláció – írja a 444.hu.

Az elmúlt egy évben az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. Egy hónap alatt átlagosan 1%-kal nőttek a fogyasztói árak.

Az élelmiszerek ára 13%-kal nőtt a februári 11.3%-os éves emelkedés után. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 7, ezen belül a dohányáruk 7.7%-kal drágultak. A tartós fogyasztási cikkekért 9.5%-kal kellett többet fizetni. A szolgáltatások díja 6%-kal emelkedett. Az üzemanyagok áremelkedése a februári közel 18%-osról, márciusra 11.4%-osra lassult, a tavaly márciusi 6,6 százalékos havi emelkedés és az idén érvényes ársapka hatásra.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Tragédia a Tisza tavon

A tiszafüredi fizetős szabadstrandon keresik a tűzoltók és önkéntesek egy baráti társaság egyik tagját, aki eltűnt a tóban.

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy huszonéves, nem tiszafüredi