A magyar gazdaság megroggyant, az emberek fogják megfizetni Orbán felelőtlen politikájának árát

államhiány gazdaság GDP magyarország megszorítások

 

Közelében sem leszünk a korábban várt 5% körüli GDP-növekedésnek, az infláció 9%-ra ugorhat – írja a HVG.

Nagy mértékben pesszimistább lett minden egyes ágazatban a magyar gazdaság helyzetének megítélése, miközben a cégek a saját helyzetükön még nem érzékelik, hogy baj van. A GKI negyedévente adja ki az előrejelzését a magyar gazdaság jövőképéről, és most hatalmasat rontottak a tavaly decemberben kiadott prognózishoz képest.

3 hónapja még 5% közötti GDP-növekedést vártak 2022-re, most már csak 2.5-3%-osat, az inflációs várakozást majdnem megduplázták, 5-ről 9%-osra emelték, és azt is hozzátették mindehhez, igen nagy a bizonytalanság a növekedési előrejelzésben. Az államháztartási hiány óriási, az infláció korlátozására tett kísérletek sikertelenek, és még ellátási zavarokat is okoznak, a rezsicsökkentés pedig tarthatatlanná válik, ahogy az energiaárak elszállnak.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak