Tovább folytatódott a pedagógussztrájk

csatlakozás pedagógus szolidaritás sztrájk

 

Az EMMI szerint a sztrájk első napján a pedagógusok 13%-a tagadta meg a munkát, viszont a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének becslése szerint sokkal többen, volt olyan, hogy napi 20.000 tanár is csatlakozott a munkabeszüntetéshez -írja a portfolio.hu.

A PDSZ országos választmányi tagja a szombati tanártüntetésen elmondta, hogy nemcsak az Emmi által fenntartott intézmények tanárai, hanem több helyen szakiskolák oktatói is megtagadták a munkát.

Elkezdődött a szolidaritási sztrájk is a szekképző intézményekben a bérek fejlesztése és a munkakörülmények javítása érdekében – hangsúlyozta Nagy Erzsébet. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a csatorna érdeklődésére közölte, hogy az általuk fenntartott intézményekben a szerdai adatok szerint közel 300 dolgozó, a teljes állomány kevesebb, mint 2%-a csatlakozott a sztrájkhoz. Az Emmi-hez hasonlóan az ITM is azt kéri, hogy a háborúra való tekintettel fontolják meg a munkabeszüntetés felfüggesztését.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak