A koronavírus után az orosz-ukrán háború miatt padlón a turizmus

háború magyarország turisták turisztika

 

10 ezer külföldi vendég mondta le foglalását Hévízen a 2 hete zajló ukrajnai háború miatt – írja az INDEX.

A külföldi vendégek negyede Oroszországból és Ukrajnából érkezett eddig. A hévízi Hotel Európa Fit vezérigazgató-helyettese a nyilatkozva elmondta, a háború más nyugat-európai országokból érkező vendégeket is inkább a kivárásra és megfontoltságra késztet.

A külföldről érkező turisták jelentős része több hetet is eltölt a városban, és különféle gyógyászati kezeléseket is igénybe vesznek. A magyar vendégek átlagosan néhány napot tartózkodnak a településen, s leginkább a wellnessprogramok iránt érdeklődnek. A Magyar Szálloda Szövetség szerint hasonló a helyzet Hajdúszoboszlón, valamint a Vas megyei Bükön és Sárváron is.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak