A háború miatt rettenetesen megnőhet az olaj ára

drágulás háború olaj szankciók

 

Egekig emelkedhet év végére az olaj ára az ukrajnai háború nyomán kialakult piaci helyzet és az Oroszország ellen bevezetett szankciók miatt – írja a napi.hu.

Mikor megjelent a hír, hogy nemsokára nukleáris megállapodás születhet Iránnal, és spekulánsok már vizionálták, hogy Teherán ismét olajat exportálhat. Sokat rontott a helyzeten, hogy az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos tárgyalások második köre is eredménytelenül zárult.

Elemzők szerint kritikus a helyzet, hiszen már az orosz olaj több mint 60%-ára nem akad vásárló. Ha a kereslet nem csökken, akkor év végére teljesen elszállhat az olaj hordónkénti ára, és elérheti a 185 dollárt is.

Fotó: BROWN/AFP

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak