Újpesten is sztrájkba léptek a pedagógusok – KÉPEK

ISZOMM Szabóné Kállai Szilvia

 

Az újpesti Lázár Ervin Általános Iskola több, mint 30 pedagógusa vett részt ma polgári engedetlenségi akcióban, köztük Szabóné Kállai Szilvia, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alelnöke.

Az első és második tanórai munkát nem vették fel a pedagógusok, így tiltakoztak a kormány által ellehetetlenített sztrájkjogok miatt.

Itt az ideje fizetésükben is megbecsülni a tanárokat és nem csak erkölcsi támogatást nyújtani a rohamosan csökkenő pedagógus állománynak. Ha ez így folytatódik nem lesz, aki tanítsa gyermekeinket – mondta el Szabóné Kállai Szilvia, aki megerősítette lapunknak, hogy vállalja a polgári elégedetlenség következményét.

Az ISZOMM szerint a pedagógusoknak jár a nettó 350 ezer forintos szakmai bérminimum, ami a baloldali szövetség egyik fontos programpontja.

Fotók: Szabóné Kállai Szilvia, az ISZOMM alelnöke

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak