A Fővárosi Ítélőtábla jogszerűnek ítélte a mozdonyvezetők sztrájkját

bérek dolgozók máv sztrájk

 

A vasutasok képviselete felszólította a MÁV-ot, hogy azonnalkezdjen érdemi tárgyalásokat a sztrájkkövetelés teljesítéséről – írja a TELEX.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete által meghirdetett sztrájk jogszerű, tehát a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs. Az Ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság érdemben megalapozott döntést hozott, mivel kimondta, hogy a március elejére tervezett munkabeszüntetés megfelel a sztrájk jogszerűségével szemben támasztott valamennyi törvényi feltételnek. Az ítélet szerint a sztrájk nem irányul kollektív szerződés megváltoztatására, és a jelenlegi világjárványban sem veszélyezteti az életet, az egészséget, a testi épséget.

Barsi Balázs szerint sztrájk esetén akár minden második távolsági vonat kieshet a menetrendből. Az elnök elmondta, a sztrájk nem a 2022-es év bérfejlesztéséről szólna, hanem a 2021-es 0 százalékos emelésről, és a hozzá járó 7%-os inflációról, a kettő különbözetének kompenzációját követelik.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak