A megélhetési állatvédők ideje lejárt, karnyújtásnyira a mesterségesen előállított hús tömeggyártása
Egyre nagyobb kereslet mutatkozik az álhúsok, úgynevezett tenyésztett húsok iránt. A legmodernebb technológiával már állati őssejtből készítenek csirkehúst, a jövőben marhát, kacsát és lazacot is előállítanának. A piac a korlátozottan elérhető termékei ellenére dinamikusan nő, 2030-ra akár 25 milliárd dolláros piaccá nőheti ki magát – írja az index.
Folyamatosan dolgoznak az álhús – vagy más néven „termesztett hús” – kifejlesztésén a tudósok, akik állati őssejtekből hamarosan ízletes steaket és lazacszeletek is előállítanának. Az Upside Foods négy hónappal ezelőtt nyitotta meg kaliforniai termelési központját, ahol állati őssejtekből csirkét állítottak elő, de később más élelmiszereket, például kacsát és homárt is „gyártanának”.
Bármennyire is meredeken hangzik, valószínűleg a műhúsé a jövő, és erre a befektetők is rájöttek.
A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már
kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk
egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a
SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon: MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000 Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen. |