Vidéken is több iskolában lesz vadsztrájk hétfőtől

iskola oktatás sztrájk

Eddig jobbára fővárosközpontú volt a tanárok a hét elején indított polgári engedetlenségi akciója, de az RTL Híradó szerint jövő héten a jelzések szerint már több vidéki iskolában, sőt, egy óvodában is csatlakoznak az akcióhoz a pedagógusok.

Azért demonstrálnak így, hogy tiltakozzanak a kormány múlt pénteki sztrájkrendelete ellen, mely előírja, hogy sztrájk alatt is meg kell tartani a tanórák többségét, és gyerekfelügyeletet is kell biztosítani az intézményekben.

Gosztonyi Gábor, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy büszkék a tanárokra, és hogy ami most történik, az bizonyíték arra, hogy ez nem politikai indíttatású ügy, hanem valóban annyira katasztrofális a helyzet a magyar közoktatásban, hogy a kollégák úgy érzik, már nincs mit veszteniük.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete részéről pedig Nagy Erzsébet választmányi tag azt mondta, ha kell, a strasbourgi nemzetközi bíróságig is készek elvinni az ügyüket annak érdekében, hogy szabadon sztrájkolhassanak.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak