Valentin napra 5 milliárd támogatást kap Áder János alapítványa

Áder János Budai villa költségvetés milliárdok támogatás

Ebben az évben még 5 milliárd forint vissza nem térítendő költségvetési támogatással segíti a kormány Áder János alapítványát, derül ki a csütörtök esti friss Magyar Közlönyből.

A miniszterelnök aláírásával ellátott kormányhatározat szerint a támogatás célja a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány tevékenységének bővítése. Az alapítványhoz kapcsolódó Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealapot 2020-ban hívták életre, és azóta több milliárd forintot őlt bele az állam, ez egészült ki idén újabb 5 milliárddal.

1.5-2 milliárd forintos, 1500 négyzetméteres villát vett Áder János klímavédelmi alapítványa Budán, a Pasaréti úton. A villát, állításuk szerint bevételtermelési céllal vásárolták. A villa árát közlésük szerint az elmúlt 3 évben kapott állami támogatásokból gazdálkodták ki.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak