Fizetéscsökkentés lett az egészségügyi béremelésből, a kórházak a bérpótlékkal trükköznek

bérek egészségügy különbség szakszervezet

 

Töbszörösére is nőhet a különbség az orvosok és az ápolók bére között, a béremelések után sem keresnek annyit a szakdolgozók, mint amennyit az Emberi Erőforrások Minisztériuma mond – írja a penzcentrum.hu.

A tárca azt állítja, hogy bruttó akár 700.000 forint is lehet az átlagkereset. A szakszervezet szerint egy ápolónak ilyen alapfizetése sajnos nincs. Pláne, hogy szerintük sok kórház úgy gazdálkodja ki a fizetésemelést, hogy közben csökkentik a szakdolgozók bérpótlékait.

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke kiemelte,, hogy így akár kevesebb is lehet a bér a béremelés után. Az is előfordulhat, hogy egy orvos ötszörösét keresi a vele együtt dolgozó ápoló alapbérének.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak