A magyar boltok bérversenybe kezdtek

bérek boltok fizetés magyarország munkaerőhiány

 

Zakatol a munkaerőhiány, ezért 300.000 forint alatt komoly feladat dolgozót találni, a Spar azonban berobbantotta a béreket – írja a napi.hu.

A boltosok nagyrésze még mindig csak versenyképes javadalmazást kínál, az elérhető jövedelmekről jócskán hallgatnak. Most azonban a Spar robbantott nagyot, megadva az egyes munkakörökben elérhető jövedelmeket. Egyre több a toborzó nap is, úgy látszik, ez is bejön, persze a magasabb bér mellett.

Kivétel nélkül szerepel az álláshirdetésekben, hogy ott bizony szabályosan bejelentik a dolgozókat, ezek szerint viszont lehet, hogy nem mindenütt.

A magyar láncok is küszködnek, a CBA komissiózó munkakörben a dolgozók utolsó havi átlag nettó keresete 364.000 forint volt.

Az elérhető kereset már, akár nettó 500.000 forint is lehet. A gépjárművezető bérezése nettó 400.000 forint.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Tragédia a Tisza tavon

A tiszafüredi fizetős szabadstrandon keresik a tűzoltók és önkéntesek egy baráti társaság egyik tagját, aki eltűnt a tóban.

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy huszonéves, nem tiszafüredi