Cigányokat érdekből támogatni nem menő

ISZOMM Szabóné Kállai Szilvia

“A cigányok elvtelen, napi politikai számításon alapuló támogatása miatt írok”. Olvasónk, Zoltán a szokásos módon reagált a minapi ISZOMM sajtóközleményére, összevetette a jó cigányokat a rossz cigányokkal, egy személyes sérelméből vezette le, hogy a cigányok leginkább rosszak. A baloldali párt országgyűlési képviselőjelöltje, alelnöke, Szabóné Kállai Szilvia válasza következik

Köszönjük, hogy őszinte levelet írt az ISZOMM-nak kedves Zoltán!

Szeretnék reagálni elsősorban a magam nevében, mint cigány származású magyar nő. Mindig baloldali érzelmű ember lévén soha sem inogtam meg egyszer sem a hitemben! Fel sem merült, hogy átálljak akár gondolatban is más politikai ideológiához tartozó csoporthoz, ahogy ön is írja magáról! Mégis különbnek érzem magam és jó érzéssel tölt el, hogy nem vagyunk egyformák.

Kedves Zoltán! Ön azért írt, mert nem ért egyet az ISZOMM egyik véleményével, miszerint a cigányok védelmére kelt a pártunk, amiért a hatosfogat lemondott a magyar társadalom óriási gondokkal küzdő, de rettentő értékes tagjairól, jelöltjeiről. A cigányok elvtelen és napi politikai számításon alapuló támogatásáról írt. Inkább vessünk végre gátat annak, hogy szavazógépezetnek tekintik választásról, választásra a magyarországi cigányságot. Két kiló krumpliért, kis tartós élelmiszerért, ne adj isten kis pénzért oda ikszelnek, ahová mondják nekik. Szándékosan tartják a cigányság zömét mélyaltatásban, ezzel is változatlan a politikai erők térnyerése sok évtizede. A cigányság politikai öntudata lassan, de biztosan ébredezik, pedig sok akadályt gördít elé a többségi társadalomban regnáló politikai elit.

Ellenérzéseket váltott ki, ahogyan stigmaként idézi a csak a cigány jelzővel illető emberek nem kellő kulturált viselkedését, amely önt érintette/érintheti a közvetlen környezetében.

Higgye el, hogy rettentően sajnálom az önt ért sérelmeket. Magam is elszenvedtem gyermekkoromban és sajnos még napjainkban is elszenvedem a cigányságom negatív jeleit a többségi társadalom egyes tagjaival szemben. Csak azt látja kedves Zoltán, amit éppen mérgében lát. Csak a cigányt látja, akiket nem érdemes megvédeni! Ön, Zoltán általánosít, mivel véleménye szerint csak a környezetében élő és lakó „Rossz Cigányok léteznek”, akik megkeserítik sajnos az életét. Elárulom önnek, hogy nagyon sokan vagyunk mi roma származásúak, akik hasonlóan élünk, mint bárki más. Szeretünk nyugodt, biztonságos közegben lélegezni Magyarországon és mi is elszenvedjük, sokszor mérgesek vagyunk mi is azokra az emberekre, akik megkülönböztetnek minket csupán a származásunk miatt.

Viszont nem hallottam soha és érzékeltem, hogy általánosítsuk a „magyar” embereket csak azért, mert rossz viselkedési mintával rendelkeznek.

Ebben érzem magam különbnek öntől és végtelenül örülök, mert nem élem meg nap, mint nap azokat a sérelmeket és nem általánosítok, amikor lecigányoznak, lenéznek, kigúnyolnak, amikor azt mondják, hogy nem érsz semmit, mert “csak egy büdös cigány vagyok”!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom színesen lát és szívvel érez. Mi a “jóllétért” küzdünk mindenkiért, mert hazánkban minden ember magyarnak kell, hogy érezze magát függetlenül attól, hogy melyik nemzetiségi csoportba is tartozik. Igenis helye van közülünk bárkinek becsülettel képviselnie akár önt is vagy engem is.

Számunkra a rátermettség, elhivatottság és a kihívás az előny egy jelöltnél, aki lehet zsidó, cigány, sváb..stb. Az Igen Szolidaritás filozófiája a szocializmus, amely megteremti a jólléti társadalmat mindenkinek.

Tisztelettel kívánok sérelemmentes, jóllétben boldogabb jövőképet mindannyiunknak!

Szabóné Kállai Szilvia alelnök

Budapest 06 vk. Iszomm képviselőjelöltje

Borító: Péli Tamás festmenyének részlete

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Vélemény

Olcsóbb olajat hoz a Mikulás

Az európai és a magyar sajtó egy része szinte kordivatként jajveszékel az EU vezetőinek szigorú döntésein, amelyek az Oroszországgal szembeni szankciókra vonatkoznak. Ezek a döntések