A mozdonyvezetők is sztrájkolni fognak márciusban


 

A Mozdonyvezetők Szakszervezete Küldöttközgyűlése a tegnapi ülésén, az eredménytelenül lezárult kollektív munkaügyi vita után úgy határozott, hogy idén március elején határozatlan ideig sztrájkot hirdet – írja a 24.hu.

A MOSZ tagsága nem fogadja el, hogy a 2021. évben nem volt béremelés. És a magas infláció miatti reálkereset-veszteség ne kerüljön kompenzálásra.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólítja a MÁV-START Zrt. vezetését a tárgyalások azonnali megkezdésére. És a személyszállítást érintő munkabeszüntetés még elégséges szolgáltatásának egyeztetésére. Legutóbb 2009-ben sztrájkoltak a vasutasok.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai Vélemény

Putyin Hágába utazik

A hírcsárdásnak tűnő cím egyáltalán nem valószínűtlen, ugyanis Vlagyimir Putyin simán kaphatna EU-vízumot, hiszen nincs vele szemben semmilyen személyes korlátozás, vagy szankció, ami ebben meggátolhatná.

Hazai Vélemény

A bankokat megmentik, ugye?

A bankvezérek bármekkorát is hibáznak, előbb vagy utóbb megmenti őket az adófizetők pénzéből fenntartott állam. Az adófizetők, ha hibáznak, akkor a bank az állam segítségével

Hazai

Mâchoire du cochon confitée

Az állítólagos kiírás szerinti Petőfi Sándort megidézni hivatott felcsúti gasztronómiai vetélkedőn a kiskunsági préselt malacarc elnevezésű kreáció nyerte el a Magyarország étele díjat.

Gratulálunk a Székekpuszta