ISZOMM: Abba kell azonnal hagyni a cigányok alázását!

cigányok alázása ISZOMM közlemény Szabóné Kállai Szilvia Szanyi Tibor

 

Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás miniszterelnök-jelöltje felszólítja a liberális-jobboldali összefogás pártjait, hogy hagyják abba a cigány származású emberek nyilvános megalázását – írják a friss közleményükben.

Szabóné Kállai Szilvia, az ISZOMM alelnöke, józsefvárosi és ferencvárosi képviselőjelöltje elmondta, hogy a helyzet nagyon súlyos erkölcsi problémáról tanúskodik. A hatosfogat lemondott a magyar társadalom óriási problémáival küzdő, ám rendkívül értékes tömegéről. Követelik, hogy hagyják abba a méltatlan és aljas huzakodást a roma jelöltekről – fogalmazott a párt alelnöke.

A jobboldali-liberális koalició szélsőjobboldali tagjai sajnos gyakorta ragadtatják magukat rasszista kijelentésekre, de még ehhez képest is gyomorforgató, ami az elmúlt pár hétben történt – hangsúlyozta Szanyi Tibor.

A konzervatív miniszterelnök-jelölt cigány származású embereket próbált benyomni a közös listájukra, amit a pártok természetesen nem szeretnének. Ez a mindkét oldalról méltatlan huzavona a magyarországi roma közösségek arcul köpése – emelte ki a miniszterelnök-jelölt.

Az ISZOMM jelöltjei között számos roma politikus található az egyéni körzetekben, és a Munkáspárttal közös listán egyaránt. Számukra természetes, hogy a cigányok a magyar társadalom tagjai, egyenlőként tekintenek rájuk, mint ahogy a sváb, a zsidó vagy bármelyik más társadalmi csoport tagjaira – nyomatékosította Szanyi.

 

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak