Mezőőrségnek hazudja a náci párt támogatását a kormány

kormány mezőőrség támogatás

 

Több mint 170 millió forintot kap a kormánytól 9 déli határ menti település a mezei őrszolgálat fejlesztésére – írja a 444.hu.

5.000.000 forint kap Ásotthalom, ahol a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László a polgármester. A politikus korábban videóban mutatta be, hogy a mezőőrök este, felfegyverkezve keresik az erdőben az illegális határátlépők nyomait, és az önkormányzat térfigyelő kamerarendszerét is használják erre a célra.

A Társaság a Szabadságjogokért  szerint a mezőőrségnek ehhez nincs semmi joga. Ez miatt nemrég bejelentést tett, amit a rendőrség feljelentésként értékelt, és eljárást indított közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése miatt.

A kormányhivatal is azt ígérte, hogy vizsgálni fogják a mezőőrség és az önkormányzat tevékenységét, de megvárják a rendőrség álláspontját.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Tragédia a Tisza tavon

A tiszafüredi fizetős szabadstrandon keresik a tűzoltók és önkéntesek egy baráti társaság egyik tagját, aki eltűnt a tóban.

Olvasónktól úgy tudjuk, hogy egy huszonéves, nem tiszafüredi