Minden szakmában óriási a munkaerőhiány Magyarországon

dolgozók gondok járvány magyarország munkaerőhiány

 

A járvány előtt is óriási gondokat okozott a munkaerőhiány, mostanra pedig újra égetővé vált a probléma – írja a portfolio.hu.

Szinte teljes foglalkoztatottság főképpen a kis- és középvállalkozói szektorban egyre nehezebben találják meg a cégek az új dolgozókat. Az érdekvédelmi szervezet által megkérdezett vállalkozók jelentős része munkaerőhiánnyal küzd.

Naponta hallunk olyan vállalkozásokról, amelyek nem tudják tartani a határidőket és döcög a leszerződött termékek gyártása, vagy szolgáltatások nyújtása – hangsúlyozta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. A vendéglátás és az idegenforgalom ismert hiányszakmák, de a banki munkahelyek, az oktatás, a programozás és fejlesztés, vagy a marketing-média-PR területek is feszítettek munkaerő-gazdálkodási szempontból.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak