Az Auchan-ban bevezették a nettó 250 ezer forintos minimálbért

Auchan bérmegállapodás dolgozók szakszervezet

 

Megállapodott az idei béremelésről az Auchan Retail Magyarország és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, 320.000 forint lehet a legalacsonyabb kezdő fizetés, írja a HVG.

Az áruházlánc idén 3,2 milliárd forintot fordít béremelésre. A szakképzettséget igénylő pozicíokért például a pékek jövedelme az év második felétől bruttó 485.000 forint lehet.

A béren kívüli juttatásokat ugyan úgy biztosítják, a dolgozók részvényesi programja pedig bővül, a nyereségétől függően részvények formájában részesülhetnek juttatásban.

A magyarországi Auchan vezérigazgatója kiemelte, hogy a munkavállalók erőn felül teljesítettek a járvány alatt. Leszögezte, hogy az eredményesség rajtuk múlik, ezért biztonságot, versenyképes jövedelmet és szakmai fejlődési lehetőséget ígért.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak