4-500 ezer forintos pénztáros bérek miatt háborog több szakma

bérek boltok ISZOMM tárgyalások

 

Január elején jelentette be két nagy kereskedelmi lánc az idei béremelések mértékét, és már a közel a megegyezés több bolthálózatnál – írja a penzcentrum.hu.

Ahhoz, hogy megszűnjön, vagy valamennyire csillapodjon a munkaerőhiány, fizetést kell emelni annak ellenére, hogy nőtt a szektort sújtó különadó mértéke. Pláne a múlt héten bejelentett árstop miatti különbözet egy részét is feltehetően nekik kell kigazdálkodniuk.

Sok helyen jellemző, hogy a dolgozóknak a bérezése teljesen egyforma, függetlenül attól, hogy kezdő munkatárs, vagy akár 15 éve dolgozik a vállalatnál. Amikor a friss belépőt is ugyanezen a béren veszik fel, az szokta kiverni a biztosítékot a régebbi dolgozóknál.

Az ISZOMM elengedhetetlennek tartja a minimálbér drasztikus megemelését arra a szintre, amely korunk elfogadott életviteléhez szükséges. 2021-ben ez nettó 250.000 forint.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak