700 forintos benzinár jöhet a választás után


Akár 700 forintba is kerülhet egy liter benzin idén, ha kivezetik az árbefagyasztást, miután szakértők már a hordónként 150 dolláros rekordárat sem zárják ki az új évben. A kormány egyelőre február közepéig maximálta az üzemanyagárakat – írja az RTL.hu.

A KSH friss adatai szerint decemberben 5,3 százalékkal kevesebbe került az üzemanyag novemberhez képest, de még mindig majdnem 26 százalékkal többe, mint egy évvel korábban.

A benzin literenkénti átlagára jelenleg 477, a gázolajé pedig 479 forint, köszönhetően annak, hogy minden tizedik kút a maximált árnál olcsóbban kínálja az üzemanyagot. A holtankoljak.hu előrejelzése szerint viszont hamarosan ők is elérik a plafont, mint november közepén, a hatósági ár bevezetésekor.

Egy-két héten belül megtapasztalhatjuk, hogy újra minden töltőállomáson 480 forintba kerüll a benzin és a gázolaj is – mondta az RTL Híradónak Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője.

És menne még feljebb is. Január 2. hetében 6 százalékkal, 86 dollárra ugrott az olaj ára. A járvány sem lassította a növekedést, sőt fokozódik a kereslet a világpiacon. Ennek következtében a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a nyersanyag hordónkénti ára akár a 150 dollárt is elérheti idén.

A 150 dolláros ár pedig nagyságrendileg 700 forintos hazai üzemanyagárat jelentene – mondta a Híradónak Molnár László, a GKI vezérigazgatója. Ezt már mindenki erősen megérezné.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak

Hazai

Parlament a szarban

Számtalan politikai elemző gyakorta szórakoztatja olvasóit, hallgatóit, nézőit, miszerint az Európai Parlament egy magas habzású, de gyenge hatékonyságú intézmény, s gyakorlatilag semekkora befolyással nem rendelkezik