Sikeresen zárult a bérmegegyezés a szentgotthárdi Opel-gyárban

dolgozók megeggyezás Opel gyár szakszervezet Szentgotthárd

 

Sikerrel járt a sztrájkbizottság, ugyanis a következő 2 évben, jelentősen, van akinek 27%-al emelik a bérét – írja a nyugat.hu.

Január 12-én sikeresen zárult le a megállapodás a szentgotthárdi Opel-gyárban. A munkások jövedelme 2022-ben és 2023-ban átlagosan 12-27%-kal emelkedik.

Tavaly amiért a bértárgyalások eredménytelenek voltak, majd elkezdődött egy 7 napos kollektív munkaügyi vita, de ez is eredménytelenül zárult. A sztrájkbizottság ez év elején tette le javaslatát a tárgyalóasztalra, az új egyeztetések sikerrel jártak.

A Járműgyártók Szakszervezeti Bizottsága elnöke elmondta, a megállapodást a gyárban működő mindkét szakszervezet elfogadta. A béremelésen kívül minden évben nagy mértékben emelkednek a béren kívüli juttatások is, a dolgozók is támogatják a megállapodást -emelte ki Tóth Bálint.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak