7600 milliárd forintnyi EU-támogatás kifizetése került veszélybe a kormány tervei miatt

EU klímavédelem költségvetés kormány


Veszélybe került a Magyarországnak szánt felzárkóztatási támogatások kifizetése – írja a napi.hu.

A magyar kormány által benyújtott változat, számos olyan szempontnak nem felelhet meg a Levegő Munkacsoport szerint, amelyek miatt most Brüsszel nem egyezhet bele a magyar felzárkóztatási támogatások kifizetésébe.

A 2021-2027. évi pénzügyi ciklusban az Európai Strukturális és Befektetési Alapok forrásait több feltételhez köti az Európai Unió Közös Rendelkezésekről szóló Rendelet. Például: közbeszerzési piac hatékony monitoringmechanizmusai, az eszközök és kapacitás az állami támogatásra vonatkozó szabályok hatékony alkalmazása.

A tervezetnek az a legnagyobb hiányossága, hogy nagyrészt olyan infrastruktúra-fejlesztéseket irányoz elő, amelyek nyersanyag- és energiaigényük miatt növelhettik a környezet állapotának romlását. Viszont nem derül ki, hogy mennyivel lép előre az ország az EU éghajlatvédelmi, környezetvédelmi céljainak elérése felé.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak