Sztrájk jöhet a Facebooknál

dolgozók Facebook fizetés problémák sztrájk

 

Az Accenture  vállalat austini telephelyén dolgozó Facebook-moderátorok komoly bérkatasztrófával néznek szembe, és sokan a fizetésük elmaradása miatt is panaszkodnak, munkabeszüntetéssel is fenyegetőznek, amennyiben nem fordul jobbra a helyzetük – írja a vg.hu.

A fizetési bajok január 4-én fordultak komolyra, amikor több dolgozó hibákra bukkantak a fizetett szabadidőt nyomon követő rendszerben. A helyzet nem javult, mivel a január 6-i fizetési csekkek nem érkeztek meg. A belső fizetési rendszerek sok csekket nullázva mutattak ki, és az alkalmazottaknak fogalmuk sem volt arról, hogy mikor kapják meg a pénzüket.

A dolgozók egy csoportja ígéretet tett arra, hogy beszüntetik a munkavégzést, amíg a fizetések teljes egészében meg nem érkeznek. Még hétfőn este az austini telephelyen dolgozó egyik moderátor a The Vergenek úgy fogalmazott, hogy több mint 50 munkatársa még mindig nem kapta meg a fizetését.

A problémát csak tetézte, hogy a túlórapénzek is elmaradtak, ami váratlan nehézség volt sokaknak az ünnepek alatt felmerült kiadások miatt.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak