Az ingyenes internet szolgáltatásra kötelezett kisebb cégek bajba kerültek

ingyenesség internet kormány támogatás

 

2020 őszén az internetet ingyenessé tetette a kormány a diákoknak, de a szolgáltatók kiesett bevételeit azóta sem kompenzálta – írja a napi.hu.

Azok a diákoknak, akiknek digitális oktatásra kellett váltani, ingyenesen használhatták az internetet. Majd idővel, meghosszabbították a kedvezményt, bővítették a kört, a kisebb szolgáltatóknak pedig kompenzációt ígértek.

Az ingyenes internet kérdése fontos volt a kormánynak, még a 2020-as nemzeti konzultáció kérdései között is szerepelt. 2021-ben külön pályázatot írtak ki, hogy az érintettek egyedi támogatási kérelmet nyújthassanak be kompenzációra. Gyurász Zoltán, Deltakon Kft. ügyvezetője. elmondta, ők ezen a pályázaton indultak, beadták a szükséges dokumentumokat, azonban válaszra sem méltatták őket.

Fotó: Pexels

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak