ISZOMM: Fizetős egészségügyet akar az önjelölt ellenzék és a kormány

bérek egészségügy ellátás Huszti Andrea ingyenes társadalombiztosítás ISZOMM közlemény

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja szerint úgy a kormány, mint hivatásos ellenzéke egyaránt a lopakodó privatizációt támogatja az egészségügy terén – írják friss közleményükben.

A kormány az állami szolgáltatások lezüllesztésével nyitja a teret a magáncégek előtt, ellenzéke pedig egyenesen a privát cégekre bízná az ellátást, átmenetileg állami finanszírozásban – emelte ki az ISZOMM elnöke.

Huszti Andrea hangsúlyozta, hogy az ISZOMM programja az egységes, mindenkire kiterjedő és ingyenes társadalombiztosítás mellett tör lándzsát.

Ezzel szemben a jelenlegi két nagy tömb egyöntetűen a magánosítás különböző fokozataiban gondolkodik. Melynek alappillére a kormány és a hivatásos ellenzék által együttesen megszavazott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény.

Emellett az Igen Szolidaritás szerint a szociális válságból való kiút egészségügyi fejezete csak a szakdolgozók bérének felzárkóztatásával a járható. Ezért javasolják ebben a szektorban is a havi nettó 350.000 forintos induló fizetés haladéktalan bevezetését – szögezte le Huszti.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak