Korrupt lehet a romaügyi kormánybiztos

ígéret ORÖ Sztojka Attila támogatás

 

Sztojka Attila kormánybiztos, több embernek, akik ORÖ-s képviselők, anyagi juttatásokat ígért, de megvalósíthatattlannak látszanak – írja a Népszava.

Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos, a Belügyminisztériumhoz tartozó Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója, részben a Roma Közéleti Akadémia, részben az általa vezetett főigazgatóság révén, szerződéseket kínált az Országos Roma Önkormányzat azon képviselőinek, akik ebben a körben benne vannak.

Körön belüli ORÖ-s képviselők is vannak, az úgynevezett Roma Közéleti Akadémia keretében ajánlottak megbízási szerződést.

A tavaly decemberi dokumentum szerint a roma kulturális koordinátori tevékenység ellátásra a megbízottak havonta bruttó 200.000 forintot kapnak. Az ORÖ több tagja nevét nem felvállalva k elmondta, hogy ehhez még havi bruttó 100.000 forintos képzési díjat is ígértek a „körön belül” lévőknek. Eddig úgy volt, nincs akadálya annak, hogy valaki a koordinátori tevékenységéért járó 200.000 forint mellett a 100.000 képzési díjat is felvegye. A szerdán kiküldött, Sztojka Attilára hivatkozó e-mail ennek a lehetőségnek véget vetett.

Fotó: MTI

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak