Van olyan iskola, ahol már takarítók vigyáznak a gyerekekre

bajok kötelező oltás oktatás pedagógus hiány pénzügyek

 

A pedagógushiányt fokozta a kötelező oltás elrendelése az oktatásban, ezért van olyan megyei jogú város, ahol nincs kéttannyelvű angol oktatás – írja az mfor.hu.

Már nem csak hogy nem megy be az intézménybe az angoltanár, hanem már nem is dolgozik ott – mondte el Nagy Erzsébet. Olyan jelzést is kapott szakszervezet, hogy egyes helyeken szakképesítés nélkülieket küldenek be osztályokba. A legdurvább, hogy már olyan is van, hogy takarítókkal felvigyáztatnak a gyerekekre, akikkel nincs most pedagógus.

Baranya megyében például az egyetemtől kértek segítséget, és Vas megyébően is vannak olyan iskolák, ahol harmad- és negyedéves főiskolásokkal próbálják pótolni a pedagógushiányt. A fő probléma, hogy az oltott tanárok között szétosztják a kiesettek tanóráit, kifizetetlenül.

Fotó: Shutterstock

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak