Majdnem ezer oltatlan pedagógus maradt a katedrán külön engedéllyel

korona vírus oktatás pedagógus

Az EMMI új közleménye szerint az elmúlt két hétben eddig majdnem 800 oltatlan pedagógus kapott felmentést az oltás alól, de azt, hogy pontosan mit takar a „különös méltánylást érdemlő eset” és hogy kik és mennyi időn át vizsgálják ezeket a kérelmeket, azt nem tudni.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a módosítás beismerése annak, hogy súlyos működési zavarral jár az oltatlan pedagógusok elküldése.

Ezen álláspontjukat legújabb Facebook-posztjukban erősítette meg a PDSZ, melyben azt állítja a szakszervezet, hogy „a kieső kollégákat sok helyen ingyenmunkával kívánják pótolni”, ezért egy új felmérést indítottak Facebook-oldalukon a kötelező oltások miatt létrejött munkaerőhiány feltérképezésére.

Karácsony előtt jelent meg az önkormányzati és állami intézményeknél dolgozók kötelező oltásáról szóló kormányrendelet módosítása, amiben az szerepelt, hogy Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere „különös méltánylást érdemlő esetben a járványügyi és köznevelési szempontokra tekintettel”, valamint az Operatív Törzs javaslatának figyelembe vételével mentesítheti a kényszerszabadságolás alól azokat a dolgozókat, akik nem vették fel december 30-ig az első oltást.

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkban és a Twitteren is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak