Tovább emelkedett az ipari nyersanyagok ára

áremelkedés ipari nyersanyagok kávé problémák

 

Érezhetően emelkedett sok nyersanyag ára a járványügyi korlátok miatt, és a gazdasági helyzet miatt – írja a privatbankar.hu.

Az áremelkedés okai például a globális feldolgozóipari beszállítói láncot terhelő problémák és a kínai termeléscsökkenés is. Európában az óriási mértékben megnövekedett áramdíjak terhelik meg a színesfémek gyártását.

A szén ára 110%-kal emelkedhet az idén. A szén iránti keresletet elsősorban a földgáz árának az emelkedése növelte meg. A nikkel ára 20%-kal növekedett, ami az akkumulátorok és a rozsdamentes acél gyártásához szükséges. A kávé ára 75%-kal emelkedett, a legfőbb oka a kedvezőtlen időjárás miatti alacsony termés volt. Az árak továbbra is 2022-ben is nagy valószínűséggel magasak lesznek.

Fotó: Getty Images

  A Szócikk a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava. Újságot lehet szerelemből is írni, de amíg a pofánk egyre nagyobb, a zsemlénk egyre kisebb! Kérjük, hogy támogasd a SZÓCIKK működését az alábbi számlaszámon:

MagNet Bank: 16200106-11517878 IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

Posztjaink kommentálhatók a Facebookon, várunk Facebook-csoportunkba is. Ám te is írhatsz, te is szólhatsz képpel és hanggal, amit viszont mi olvasunk, hallunk, nézünk, sőt, akár közreadunk. Leveled várjuk az info@szocikk.hu címen.

Kapcsolódó tartalmak